У Харкові прогримів скандал щодо так званого реабілітаційного центру, у якому лікували нарко- та алкозалежних пацієнтів.

Про це інформують місцеві ЗМІ з посиланням на повідомлення поліції області.

у лікарні
у лікарні

Як виявилося, у псевдореабилитацийному центрі хворих "лікували" знущаннями, побоями і молитвами.

За фактом незаконного позбавлення волі або викрадення людей на території закладу провели санкціонований обшук, в ході якого було встановлено, що 19 громадян у віці від 27 до 65 років, примусово перебували в реабілітаційному центрі нібито з метою лікування.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Залякані пацієнти розповідають, що їх виловлювали на вулицях або забирали з дому і привозили в цей центр проти їх волі. Там їх змушували підписувати договори про нібито добровільний проживанні в установі, відбирали документи, телефони та особисті речі. Щоб "пацієнти" не втекли, за ними постійно слідкували, а вікна будинку облаштували металевими гратами.

Варто наголосити, що серед жителів центру були не тільки громадяни України, але й іноземці. Зокрема, мусульмани. Їх, наприклад, "лікували" християнськими молитвами і змушували проти волі читати Біблію. Ще одним методом лікування алкогольної та наркотичної залежності стали знущання і фізичне насильство.

Наразі досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи і особи, причетні до скоєння злочину.

Нагадуємо, що на вихідних під Харковом сталась масштабна ДТП, у якій постраждали чотири людини.

Як повідомляв портал Знай.uа, 16 липня на автодорозі Одеса — Рені в аварію потрапили автомобілі Volkswagen і ВАЗ.

Також портал Знай.uа писав, що у Харкові водій легковика зніс намет “Слуги народу” і врізався в багатоповерхівку.