В Харкові зростає кількість постраждалих від нападів тварин, повідомляє портал “Depo.ua” з посиланням на обласний лабораторний центр.

За даними медиків від початку року вже 2000 людей звернулись з приводу пошкоджень, нанесених тваринами. Серед цих випадків найбільше постраждалих від собак — майже 70%. Майже 27 відсотків харків’ян отримали ушкодження від кішок та 2,2 відсотки — від диких тварин.

Як повідомляють лікарі, кожен третій з тих, хто звернувся по допомогу, постраждав від безпритульної тварини. А з тварин, які мають господаря та нанесли травму людині, більше половини не були щеплені від сказу.

Також повідомляється про те, що серед людей випадки захворювання на сказ у Харкові не фіксувались вже чотири роки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Нагадуємо, що на минулому тижні біля однієї із станцій харківського метро господар собаки погрожував нацькувати пса на перехожого, з яким в нього виникла сварка.

Раніше портал “Знай.ua” розповідав про те, що у Харкові пес зміг заблокувати роботу метрополітену.

Також “Знай.ua” повідомляв про те, що в Одесі рятувальники дістали собаку, який впав у колодязь.