Український мандрівник Артемій Сурін, який здійснює навколосвітню подорож, був заарештований в Ірані, повідомляє портал “Depo.ua” з посиланням на соцмережі.

SOS! АРЕСТОВАН В ИРАНЕ НУЖНА ПОМОЩЬ! Свяжитесь с Мидом, кто слышит. задержали за наличие дрона,держали в полицейском...

Geplaatst door Artemy Surin op Maandag 8 juli 2019

Як повідомляється, Суріна затримали в місті Ардакан за те, що мав при собі дрон. Це стало підставою для підозри українця у шпигунстві. Іранські правоохоронці не надають мандрівнику перекладача, намагались змусити підписати якісь документи та надто швидко ведуть правосуддя — суд виніс рішення про арешт всього за півгодини.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За повідомленням екс-радника голови СБУ Маркіяна Лубківського Міністерство закордонних справ вже займається питанням звільнення Суріна.

Шановні друзі! Звертаюся до усіх колег в МЗС - треба допомогти нашому співітчизнику мандрівнику Артему Суріну, який...

Geplaatst door Markian Lubkivskyi op Maandag 8 juli 2019

Також Лубківський закликав підключитись до цього Адміністрацію Президента та особисто в.о. міністра закордонних справ Олену Зеркаль.

Нагадуємо, що в середині червня на Харківщині затримали диверсанта, який готував масштабний теракт.

Раніше “Знай.ua” повідомляв про те, що з червня цього року харків’янам стало простіше мандрувати до Європи.

Також “Знай.ua” розповідав про те, що бельгійські фахівці з кібербезпеки ретельно перевірили телекомунікаційне обладнання китайського виробника Huawei, яке могло мати можливість використовуватись для шпигунства.