У Харківській області готувався серйозний теракт, здійснити який завадили співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомив портал "Народна правда" з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як стало відомо, співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України зірвали план зловмисників завадили вчинення диверсії на об'єкті критичної інфраструктури. Якийсь харків'янин встановив вибуховий пристрій на території комплексу водопідготовки "Дніпро" комунального підприємства "Харківводоканал" в селищі Краснопавлівка. Чоловік, який опинився оперативником ФБС Росії, мав намір привести вибуховий пристрій в дію.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Зі слів затриманого, у лютому 2019-го року він був завербований співробітниками ФСБ РФ в місті Білгород і здійснив цей злочин за їх завданням", - повідомили в СБУ. Ворожий агент встановив вибуховий пристрій поряд з ємністю з хлором, задіяним у системі очищення води. Вибух міг призвести до припинення водопостачання в містах Харків та Лозова.

Затриманому пред'явлено звинувачення за статтею 113 (Диверсія) Кримінального Кодексу України. Зараз слідчі СБУ виявляють спільників російського шпигуна. Слідство по цій справі триває.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.