Засуджений російським судом і визнаний політв'язнем Міністерством закордонних справ України та російським правозахисним центром "Меморіал", добуває призначений йому термін в колонії в Харкові.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Звільнити українця не можна через міжнародний договір між Росією та Україною. Українця Сергія Литвинова затримали влітку 2014 року в Ростові-на-Дону. У 2016 його відправили в колонію в Магадан. У березні 2019 року Литвинов був переданий Україні.


Але навіть після того, як Литвинов потрапив в Україну його не відпустили з-під варти, він продовжив відбувати свій термін у колонії в Харкові. За процедурою обміну ув'язненими, український суд повинен погодитися з вироком у Росії й підтвердити, що він залишиться в силі й після передачі людини на батьківщину.

Сергій Литвинов попросив про помилування президента Зеленського, але відповіді він ще не отримав.

Нагадаємо, політв'язень Кремля Клых оголосив голодування, звернувшись до Зеленському.

Як повідомляв Знай. ua, родичі політв'язнів терміново звернулися до Зеленському.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Також Знай. ua писав, що українці вийшли на вулиці на підтримку Сенцова.