В однієї з студенток Харківського медичного університету вимагали завищену платню за місце в гуртожитку, повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

Під час позапланової перевірки вишу з’ясувалось, что з 1 грудня 2017 року по 30 квітня 2019 року керівництво нараховувало плату за гуртожиток майже на 2 тисячі гривень більшу за дозволену. Згідно із законодавством, максимальна плата за проживання в гуртожитку не має перевищувати 40% від мінімальної стипендії, тобто 520 гривень на місяць.

За підсумками перевірки виш змусили повернути студентці майже 1,3 тисячі гривень та ще стільки ж сплатити до державного бюджету.

Нагадаємо, що нещодавно Харковом прокотилась хвиля повідомлень про замінування. Серед об’єктів були в тому числі і будівлі місцевих вишів.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше портал “Знай.ua” розповідав про те, що харківські студенти створили унікальне “дерево”, яке вміє заряджати мобільні телефони.

Також “Знай.ua” повідомляв про те, що студенти київського університету імені Тараса Шевченка домоглись скасування наказу про призначення Андрія Портнова викладачем цього вишу.