Студенти та викладачі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" створили "сонячне дерево", яке з'явилося у сквері навчального закладу. Вони дали інтерв'ю для видання "Сегодня", де розповіли про принцип роботи та процесі створення унікального "рослини".

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Тут на два роз'єми, і з цієї сторони на два. – Тут три. – Ну, всього шість людина може сидіти і заряджати одночасно", – пояснив Євген Святенко, студент ХПІ.

Наголошується, що швидкість зарядки гаджетів досить висока.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Якщо вам потрібно зробити дзвінок, то буквально п'ять хвилин, і ви вже можете спокійно поговорити по телефону. Якщо потрібно подивитися відео або завантажити що-небудь, то трохи більше", – зазначив студент ХПІ Ігор Полтавець.

При цьому зарядочная станція працює цілодобово. Так, в сонячні дні фотоелементи збирають енергію в акумулятор, а повного заряду вистачить на сім похмурих днів.

"Цей принцип можна порівняти з консервуванням продуктів на зиму. Поки продукти є в надлишку – ми їх запасаем, а взимку витрачаємо. Точно так само працює акумуляторна батарея, розташована в нашому дереві", – пояснив Богдан Стисло, старший викладач ХПІ.

Перше своє дерево вони робили два місяці. Проте переконані, що з наступним впораються всього за кілька тижнів.

"ми зробили макет дерева в масштабі один до трьох, щоб зрозуміти, як гармонійно розташувати гілки в просторі. Дерево виготовили – це звичайна водопровідна труба", – розповів Сергій Винник, майстер виробничого навчання ХПІ.

Нагадаємо, вчені створили найекономічніший автомобіль у світі.

Як повідомляв Знай. ua, NASA похвалилася першим марсіанським вертольотом.

Також Знай. ua писав, що вчені знайшли спосіб перетворювати морську воду в водневе паливо.