Харківської області загрожує глобальна екологічна катастрофа, наслідки якої можуть розтягнутися на кілька десятиліть.

Причиною проблеми стала масова загибель бджіл на місцевих пасіках, повідомив портал kh-news.net.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Першими про надзвичайну подію повідомили бджолярі Ізюмського району на Харківщині. Пасічники припускають, що виною тому стали обробки полів місцевими фермерами. Зокрема, загибель великої кількості комах була зареєстрована в селах Водорезовка, Комарівка та Миколаївка. Фахівці сходяться на думці про те, що до масової загибелі бджіл могли призвести роботи на тутешніх полях, під час яких фермерами застосовувалися отрутохімікати для знищення шкідників у посівах.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Співробітниками місцевого відділення поліції і відповідних ветеринарних служб у місцях загибелі бджіл проводяться перевірки. Згідно з отриманою інформацією, напередодні в даному регіоні деякі фермери обробляли свої поля препаратом КАС-28, використовували мікродобрива "Оракул", "Бор" та "Цинк". Враховуючи той факт, що бджоли відіграють важливу роль в екосистемі, Харківщина може зіткнутися з набагато більш серйозними проблемами, ніж відсутність свіжого меду. Зокрема, екологи стверджують, що зникнення бджіл в кінцевому підсумку може привести до загибелі всього людства.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що найближчим часом у Харкові буде збудовано кілька нових станцій метро. З-за цього будуть знесені житлові будинки в деяких міських кварталах.

Також Знай.uа" повідомляв про те, медики дали практичні поради про те, як не заразитися ботулізмом. З початку року цим захворюванням в Харкові заразилося вже чотири людини.

Раніше ми писали про те, що харків'янам стане простіше літати в Європу. Лоукостери відкривають нові маршрути з Харкова.