Різноманітні міжнародні інституції та компанії майже з самого початку вторгнення докладають зусиль до пришвидшення повоєнної відбудови та реконструкції звільнених територій.

Компанія WZMH Architects, що являється одним з провідних архітектурних бюро Канади, оголосила про наступний етап власної довготермінової ініціативи Rebuild Ukraine – низки заходів, спрямованих на пошук оптимальних ідей відбудови українських міст. Цього разу зусилля будуть зосереджені навколо пошуку шляхів швидкого відновлення Північної Салтівки, одного з найбільш густонаселених районів Харкова, що найбільше постраждав від бомбардувань Так, у Харкові 150 000 осіб втратили житло, а більше 500 багатоповерхових будинків не підлягають відновленню, причому 300 з них припадає саме на Салтівку. Проект орієнтований на архітекторів та студентів архітектурних спеціальностей.

Головна умова: учасники мають подати проекти, що засновані на використанні модульних блоків Speedstac та ізоляційних панелей Kingspan та загалом зробити район сучасним, екологічним та комфортним для життя. Смарт-блоки Speedstac – елементи модульного будівництва з комунікаціями та внутрішнім оздобленням, добре себе зарекомендували себе на будівельному ринку Північної Америки. WZMH Architects запропонували цю технологію як інструмент реконструкції частково пошкоджених будинків, головним чином забудови радянських часів, та вивчають можливість використання системи у відбудові Бучі. Панелі Kingspan являють собою універсальний засіб зовнішнього оздоблення, що поєднує у собі теплоізоляційні властивості та довговічність. Тож участь у конкурсі загалом дещо схожа на збирання конструктора Lego чи гру в Minecraft. Учасники мають подати на розгляд журі 10 слайдів з планами, кресленнями, рендерами, тощо, ілюструють їхнє бачення реконструкції району.

Реєстрація учасників та прийом заявок відкрита з 14 квітня 2023 р. Оголошення трьох проектів-переможців переможців заплановане 11 липня. Призовий фонд конкурсу складає $10 000 канадських доларів.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Ініціатива Rebuild Ukraine, вже згуртувала більше 400 студентів з усієї України. Переможцями першого хакатону стала команда хлопців Вінницького Національного Технічного Університету з прототипом мобільного додатку для волонтерів. Фіналістами другого етапу стала команда дівчат Харківського Національного Економічного університету імені Семена Кузнеця, що представила проект з використання вертикальних ферм на зруйнованих війною територіях.

Організатори відзначають, що молодь відчуває надзвичайну необхідність бути причетними до відбудови України, тож не збираються зупинятися на досягнутому, адже роботи з відновлення усього того, що зруйнувала війна, ще дуже й дуже багато.