В Україні повернуть довоєнні податки та перевірки бізнесу. Про це заявив голова фінкомітету Ради Гетманцев.

Їх планують повернути вже із 1 липня. Зокрема, йдеться про скасування 2% податку з обороту та повернення старих податків, перевірок та штрафів. Гетманцев виступив зі своїми міркуваннями в ефірі телемарафону.

Податки в Україні, кадр з відео
Податки в Україні, кадр з відео

Ми вважаємо, що він відіграв свою роль і погоджуємося з МВФ, що його наразі треба відміняти з 1 липня , - сказав депутат.

Як зазначив депутат від "Слуги народу", в середньому на місяць держава отримує податків 80 млрд гривень, а на війну витрачають 130 млрд гривень.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Наші партнери не дають грошей на безпеку та оборону, це ті гроші, які ми повинні збирати всередині країни, - сказав він.

Данило Гетьманцев, фото: delo.ua
Данило Гетьманцев, фото: delo.ua

Також з липня, за словами Гетманцева, підприємцям слід очікувати відновлення документальних перевірок на тих територіях, де не йдуть бойові дії та відновлення покарань за невиконання податкових обов'язків на тих територіях, де не йдуть військові дії. Цим і приводиться система податкова до того стану, тих правил, які існували в мирний час до початку активної фази війни.

Нагадаємо, ми писали, що від 67 до 200 тисяч за кожного "зайця": в Україні жорстко штрафуватимуть за неоформлених працівників.

Як повідомляв "Знай.ua" відому ведучу Анжеліку Рудницьку, яка активно допомагала армії, звинуватили в несплаті податків.

Також "Знай.ua" інформував, кому з українців не можуть вручити папірець поза домом, відповідь юриста.