В українських супермаркетах продовжують зростати ціни практично на всі продукти харчування, зокрема м'ясну продукцію. Наприклад, сосиски та сардельки стали досить дорогим задоволенням. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні помітно зросли ціни на м'ясо. При цьому м'ясну продукцію продають ще дорожче, що цілком логічно, адже вартість включають витрати на виробництво, які з початку повномасштабної війни істотно збільшилися.

Ціни на сосиски. Фото: скрін youtube
Ціни на сосиски. Фото: скрін youtube

Так, станом на 28 березня сосиски яловичої торгової марки "Алан" у середньому продаються по 118,62 гривні за 350 грамів, що майже на гривню дорожче, ніж місяцем раніше. Сосиски філейні торгової марки "Бащинський" пропонуються по 221,38 гривні за кілограм. У лютому цінник на продукт був помітно нижчим – 213,98 гривні за кіло.

Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сосиски. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Сардельки "Алан" Женевські із сиром помітно подорожчали у березні — до 295,05 гривні за кілограм. У лютому середній цінник на цей продукт був на рівні 280,77 гривні за кілограм. Сардельки молочні "Ятрань" піднялися в ціні із 114,56 до 117,35 гривні за кілограм. Цінник на продукти коливається в межах 109,90-129,90 гривні за кіло, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сардельки. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, супермаркети порадували обвалом цін на популярні м'ясні смаколики: скільки коштуватиме буженина, ковбаски та бекон.

Також наш портал інформував, в Україні дешевшає сіль, але дорожчає цукор: у яких супермаркетах найвигідніші ціни.

Крім того, ми писали, весняне барбекю доведеться відкласти: в Україні подорожчала яловичина, які ціни у супермаркетах.