Працівники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та УСБУ в Харківській області встановили місце знаходження депутата однієї з сільських рад Харківського району, який з квітня 2022 року співпрацював із ворогом під час тимчасової окупації території громади. За «прояв любові» до країни-агресора чоловік отримав посаду голови «Липецької адміністрації військово-цивільної адміністрації Харківської області».

Посібник ворога виконував адміністративно-господарські функції, радив місцевим мешканцям співпрацювати з окупантами, організував посів та збір урожаю, для подальшого вивезення сільськогосподарської продукції до росії, розпоряджався майном територіальної громади та брав участь у створенні так званої «народної міліції».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури, перебіжника затримали в процесуальному порядку та повідомили йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 10-ти років позбавлення волі.