За останні місяці Харків встановив антирекорд за кількістю резонансних дорожньо-транспортних пригод. Чиновники вирішили боротися з кількістю ДТП в місті та запровадити ряд заходів, які вплинуть на поведінку водіїв за кермом.

Деталі дізнавалися журналісти програми «Джедаі» на каналі 2+2.

На основних магістралях влада міста Харкова разом з МВС України планують встановити більше 1000 «розумних» камер та реконструюють існуючі, облаштують нові світлофорні об’єкти. Пристрої цілодобово фіксуватимуть перевищення швидкості, проїзд на червоне світло, а також перетин суцільної лінії. Завдяки пристроям можна буде зафіксувати номерний знак та встановити особу водія.

У Харкові встановлять відеокамери, фото "Джедаі"
У Харкові встановлять відеокамери, фото "Джедаі"

Крім того, на автошляхах міста з’являться нові динамічні дорожні знаки, які допомагатимуть водіям розподіляти, так звані, зелені хвилі руху. Ці знаки спрямовані на те, щоб керманич міг правильно розрахувати швидкість, аби потрапити на наступне зелене світло світлофора.

Популярні новини зараз
Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

У Харкові встановлять відеокамери, фото "Джедаі"
У Харкові встановлять відеокамери, фото "Джедаі"

Камери будуть встановлювати на вулицях, де фіксують найбільшу кількість ДТП з перевищенням швидкості та з тяжкими наслідками. Фото та відео порушень з камер надходитимуть безпосередньо на сайт Міністерства внутрішніх справ для подальшої процедури визначення особи та стягнення штрафів. Для порівняння, нині у місті працює трохи більше 10 камер фото- і відеофіксації.

У Харкові встановлять відеокамери, фото "Джедаі"
У Харкові встановлять відеокамери, фото "Джедаі"

Зауважимо, втілення проєкту «Безпечне місто» Харків здійснює за рахунок кредитних інвестицій на суму 25 млн євро. Терміни реалізації – чотири роки.

Нагадаємо, "усе в озерах і багнюці": українці поскаржилися на розбиту дорогу, яка 30 років псує їм життя. Майже все літо дорогу ремонтували, але через кілька місяців стан її став ще гіршим

Раніше Знай писав, в Україні набувають чинності обмеження на керування авто без підготовки: кого це стосується

Також Знай повідомляв, українцям пропонують елітний позашляховик Lexus за 3 мільйони - "Подарунок для кума, коханки, друга"