Для всіх українців, які переймаються за кількість газу на українських землях, є просто чудові новини. Справа в тому, що в Харківській області виявили нове родовище газу. Відомо, що перша пошукова свердловина, яка відкрила це місце, забезпечує 239 тис. куб. м газу на добу.

Експерти заявили, що за попередніми оцінками, ресурси даного родовища становлять до 5 млрд куб.м газу. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби компанії "Укргазвидобування".

Родовище газу, скріншот: YouTube
Родовище газу, скріншот: YouTube

Результати пошуково-розвідувальних робіт вказують на високу перспективність родовища. Це також підтверджує наявне поблизу Волохівське родовище, яке вже розробляє компанія.

Свердловину протягом 4 місяців (червень-жовтень 2021 року) споруджувала бурова бригада "Укрбургазу" – внутрішнього бурового підрядника, із залученням модернізованого бурового верстата вантажопідйомністю 320 т.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок
Показати ще

Свердловина має вертикальний профіль, і глибину 4150 м. В даний час тривають випробування і дослідження свердловини.

Раніше повідомляли, борги за комуналку вимагають через суд: куди звертатися при отриманні такого "листа щастя" – експерти.

Як повідомляв Знай.uа, підвищення тарифів на газ 2022: Володимир Лепушинський з НБУ розповів українцям, коли "погладшають" платіжки.

Знай.uа писав, в Україні рекордно подорожчає комуналка: названо чесні цифри.