Харків'янин Олександр Трипетін зняв докладне відео з роз'ясненням по повороту наліво з трамвайних колій. Він розглянув конкретні приклади повороту з вул. Конєва на вул.велику Гончарівську і Нетеченську набережну.

"Харківські інтернет-пабліки не перестають радувати довжелезними поясненнями елементарних положень ПДР. Практика показує, що деякі помилки в середовищі водіїв надзвичайно стійкі. Яскравим прикладом служить перехрестя вулиць Конєва та Великої гончарівської. Ось уже котрий рік тут можна спостерігати одну і ту ж картину - перед поворотом наліво в очікуванні дозволу сигналу вибудовується довжелезна низка бажаючих уздовж трамвайної колії " - розповідає Олександр.

Скрін, відео Олександр Трипетин
Скрін, відео Олександр Трипетин

І при цьому лічені одиниці повертати збираються з самих трамвайних рейок.

"А так як за поворотом по великій Гончарівській проїжджа частина неширока, формально там взагалі одна смуга, то регулярно між водіями виникають конфлікти з розряду "Чого порушуєш?" - "Та сам ти порушуєш!». У тому сенсі, що повертають з проїжджої частини поливають д*рьмом тих, хто повертає з рейок, і навпаки», - упевнений автор відео.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Скрін, відео Олександр Трипетин
Скрін, відео Олександр Трипетин

Він нагадує, що в ПДР в пункті 11.8, у другому абзаці, сказано: «Поворот наліво або розворот повинні виконуватися з трамвайної колії попутного напрямку, розташованої на одному рівні з проїжджою частиною для нерейкових транспортних засобів, якщо інший порядок не передбачений дорожніми знаками 5.16, 5.18 або розміткою 1.18.

Скрін, відео Олександр Трипетин
Скрін, відео Олександр Трипетин

Однак незрозуміло, чому стільки суперечок з цього приводу.

«Причина, по-моєму, зовсім поруч-поворот на Нетеченскую набережну з моста. На цьому місці, скільки себе пам'ятаю, даішники завжди "стратили" тих, хто повертав з рейок. З 1970-х років вони робили там корисну справу, тому що колись так і було. А повертати з рейок в цьому місці не можна через знак 5.16», - розкриває "таємницю" автор.

Скрін, відео Олександр Трипетин
Скрін, відео Олександр Трипетин

І зараз порушників карають в цьому місці, а вони бояться і не повертають в потрібному місці на Конєва. Це тягне за собою неправильне перетин перехрестя, з конфліктами і аваріями.

Нагадаємо, що несплачені штрафи за порушення ПДР і заборгованість по аліментах: хто і за що може відібрати машину в українців

Раніше повідомлялося, що до квитків за проїзд "приплюсують" ще й оплату за перевезення сумок-нардепи повідомили про ризики для міст

Також Знай повідомляв, мажор "нащедрував" на дорогах штрафів на 130 тисяч і попрощався з Range Rover