В Україні слідом за м'ясом стало дорожчати свиняче сало. На сьогоднішній день ціна досягла рекордної позначки.

Про це повідомляє Мінфін.

Так, стало відомо, що в Україні почало різко дорожчати сало. Ціна на цей продукт і так поступово зростала, але зараз вона досягла рекордної позначки.

За даними Мінфіну, на сьогоднішній день вартість солоного сала становить 185 грн/кг. Варто відзначити, що це на 40 грн/кг більше, ніж середня ціна продукту у вересні. Ця нинішня вартість сала є найвищою за останні роки.

Ціна на сало
Ціна на сало

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Значне подорожчання солоного сала відбулося ще в жовтні, коли вартість стрімко зросла на 20 грн/кг або 13%. З жовтня по листопад ціна зросла ще на 20 грн/кг або 11%", — йдеться в повідомленні.

сало, скріншот з відео
сало, скріншот з відео

Вартість домашнього сала також зростає, але не настільки стрімкими темпами. Зараз його ціна становить - 134,6 грн/кг, що на 1 грн дешевше, ніж минулого місяця, але на 28 грн дорожче початку року.

Нагадавши, що українців попередили про стрибок цін на продукти, пов'язане з газом і електрикою: цибуля - 65%, а цукор-40%

Раніше Знай писав, що Костянтин Яловий пояснив, у чому причина зростання світових та українських цін на продовольство

Також Знай повідомляв, продавці без докорів сумління продають українцям гнилу хурму: таку і задарма страшно взяти