Для наших читачів з'явилися важливі новини щодо "Е-лікарняних". Відомо, що всі медустанови в Україні з 4 червня почали переходити на новий процес формування електронних лікарняних листів.

Тепер же українцям вирішили розповісти, яким чином роботодавець зможе переглянути дані свого працівника.

Про це стало відомо завдяки сюжету одного з українських телеканалів.

"З 1 жовтня документ оформлятимуть тільки в електронному вигляді. За словами голови парламентського Комітету зі здоров'я Михайла Радуцького, Е-лікарняний тестували три місяці - система працює.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Е-лікарняний, скріншот: YouTube
Е-лікарняний, скріншот: YouTube

Більше не доведеться бігати по кабінетах, збирати папірці і довго чекати на виплати. У системі документ створить лікар за лічені секунди - його відразу побачить роботодавець і Мінсоцполітики, у них є доступ до спеціально бази. Запевняють, що всі дані пацієнтів надійно захищено", - повідомляють журналісти.

Е-лікарняний, скріншот: YouTube
Е-лікарняний, скріншот: YouTube

Відомо, що після 1 вересня всі лікарні обов'язково повинні створювати медичні висновки про тимчасову непрацездатність, в якості основи для електронного листа непрацездатності.

В уряді переконані, що введення медичного висновку про тимчасову непрацездатність підвищить контроль за непрацездатністю і заощадить бюджетні кошти.

Раніше повідомляли, електронні лікарняні: в Україні вже стартувала робота нової послуги, як і де доведеться "оформлятися".

Як повідомляв Знай.uа, е-лікарняний в Україні: як зміняться виплати та оформлення з 1 вересня.

Знай.uа писав, українцям пояснили, як отримати пенсію, сидячи на дивані: про кілометрові черги можна забути.