Житель міста Харків Сергій Прескорник, який відомий в соцмережах як Бігуча Борода, лідер громадської організації "Чиста Україна" в неділю, 19 вересня, встановив національний рекорд України - пробігши 225 км з Дніпра до Харкова за 30 годин.

Про це стало відомо завдяки численним публікаціям українських ЗМІ, а також публікації Сергія в мережі Instagram.

Забіг Сергія Прескорника, фото: Telegram
Забіг Сергія Прескорника, фото: Telegram

Під дощем Прескорнику довелося бігти більше дев'яти годин. Сергій Прескорник є активістом екологічного руху під назвою плоггінг, при якому біг підтюпцем поєднується зі збором сміття. Вже 4-й рік поспіль Сергій популяризує і розвиває плоггінг в Україні. За цей час він зібрав понад 3 тонни сміття.

Забіг Сергія Прескорника, фото: Telegram
Забіг Сергія Прескорника, фото: Telegram

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Але зараз я замахнувся на глобальніше вирішення проблеми екології в Україні, і хочу допомогти зібрати гроші на будівництво інноваційного еко-простору, який об'єднуватиме сортувальну станцію, музей відходів, платформу для "безпластикового" фермерського ринку і відкритий майданчик для арт-заходів", — розповідає Бігуча Борода.

Забіг Сергія Прескорника, фото: Telegram
Забіг Сергія Прескорника, фото: Telegram

Тому Сергій вирішив спробувати "біговий фандрайзинг" (від англ. Fundraising - залучення сторонніх ресурсів для реалізації соціально значущих завдань або культурних проектів) і зібрати 100 тис. грн для створення інноваційного еко-простору.

Біг з Дніпра до Харкова має привернути увагу громадськості до еко-планів активіста. Бігуча Борода стартував з Дніпра в суботу, 18 вересня, о 06:18, а близько 11:30 в неділю, 19 вересня, бігун фінішував на площі Свободи в Харкові. Пробігши 225 км за 30 годин, Сергій Прескорник встановив національний рекорд України.

Раніше повідомляли, продати по 30-50 копійок не вийшло: під Херсоном фермери розбивають кавуни, викидаючи їх з машини.

Як повідомляв Знай.uа, Алла Костромічова перетворилася на світлу ельфіку і притулилася до каменю: "Хочу..." .

Знай.uа писав, Вєрку Сердючку із зіркою на голові порівняли з Єлизаветою ІІ: вічна.