В Україні активно працює система відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Про перші результати її роботи розповів перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

«Робота системи автофіксації в цифрах. На дорогах України автоматично фіксують порушення ПДР 118 комплексів. З початку роботи комплексів (від 01.06.2020) ми винесли 2 мільйони 313 тисяч 730 адмінпостанов, з яких 1 мільйон 952 тисяч 301 вже сплачені.

За ці порушення порушники сплатили штрафів на суму 376 мільйонів 646 тисяч 829 гривень», - розповів він.

За словами правоохоронця, камери встановлюють у місцях, де за статистикою у ДТП загинули й травмувалися найбільше учасників дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«За час роботи камер у місцях їх встановлення вдалося досягнути зниження кількості ДТП з потерпілими і загиблими втричі!», - додав Білошицький.

«Майже мільйон доларів в місяць! Потрібно більше камер, адже це дієвий інструмент - люди самі несуть гроші в бюджет», «Треба більше камер. В рази більше. І розширювати перелік порушень, які вони фіксують», «Якщо ВРУ оперативно прийме закон про фіксацію порушення ПДР на смартфон, то суму в 376 млн. можна буде за рік помножити на десять!», «Скільки ж та камера коштує? Ставте їх побільше, бо огидно дивитися, як два, або і три екіпажі поліції на TruCam полюють на водіїв, а потім з'ясовується, що навіть без помилок не можуть ввести інформацію в той TruCam. А тим часом хтось чекає тих спєцов за викликом», - пишуть у коментарях до повідомлення українці.

Раніше повідомляли, результати дії мовного закону в Україні: 17 попереджень і нуль штрафів.

Як повідомляв Знай.uа, як отримати посилку ще швидше: "Нова пошта" поділилася корисним лайфхаком.

Знай.uа писав, арешт майна та банківських рахунків українців за борги: Мін'юст налякав ноу-хау.