У харківському метро назріває скандал. Там звільнили машиніста і його дружину, які через затримки в зарплаті вирішили продати видані на роботі квитки в зоопарк. Про це розповіли в телеграм-спільноті «Х**вий Харків».

«У метрополітені затримка зарплати більше місяця. Гроші дають шматочками по 10-15% в тиждень. Відпускні не виплачуються вже більше року, тобто працівник йде у відпустку без грошей. Тепер про конкретну ситуацію: машиніст пішов у відпустку, дружина машиніста також працює в метро і знаходиться в декреті. Грошей в сім'ї немає, тому що затримують обом. І тут замість грошей їм метрополітен і місто дають квитки в зоопарк. Що робити родині, в якій немає грошей на памперси? Машиніст виставив квитки на OLX", - розповідає автор поста, додавши, що продавця квитків вирахували і сказали звільнити, а також звільнити його дружину після виходу з декрету.

Скрін,"Х * * вий Харків"
Скрін,"Х * * вий Харків"

При цьому керівництво метрополітену нібито змусило машиніста написати заяву на звільнення за власним бажанням. Сім'ю з малолітньою дитиною залишили без роботи, без доходу, без засобів до існування.

"Багато хто ставить питання Як можна змусити машиніста метрополітену написати заяву на звільнення за власним бажанням. Відповідаю: якщо не напишеш за власним, то звільнять за статтею. Різниця в можливості подальшого працевлаштування і у виплатах при постановці на біржу праці. Як можуть звільнити за статтею? У метрополітені існує близько 50 постійно діючих інструкцій і кожен місяць керівництво видає не менше 10! нових інструкцій і наказів строго обов'язкових до виконання. Не виконання або не знання будь-якого пункту цих документів є порушенням", - продовжує розповідь автор.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Скрін,"Х * * вий Харків"
Скрін,"Х * * вий Харків"

При цьому покарання за порушення нібито вибирає керівництво, виходячи тільки зі свого бажання.

"Немає ніяких критеріїв, за яке порушення як будеш покараний. Якщо треба керівництву, то навіть за серйозне порушення можуть ніяк не покарати, а можуть за найменше незнання відсторонити від роботи і направити на позачергову перевірку знань... не здаси - звільнять за невідповідністю, тобто за статтею», - пояснює автор.

У коментарях харків'яни пишуть, що думають з приводу ситуації.

"Хлопці, тримайтеся! Я дуже сподіваюся «що ваша ситуація вирішиться і все буде ОК", " поки машиністи не об'єднаються і не вийдуть на роботу вас будуть вважати за рабів. Об'єднайтеся зберіть прес конференцію і поставте ультиматум керівництву. Хто вас замінить? Скільки машиністів є - це ж рідкісна професія", " КЗпП ще ніхто не відміняв. Будь-яке розпорядження начальства врозріз Закону можна і потрібно оскаржити в судовому порядку. А то як дикі люди, ні про що... і люди через незнання стають заручниками ситуації, начитавшись єресі«, " а "трудовий договір" чули вислів? Там вже (напевно) є підписи про те, що всі з усім згодні...» ,- впевнені городяни.

Нагадаємо, раніше економія до 30%: водіям спростять розмитнення "євроблях", але пощастить не всім

Як повідомляє портал "Знай" копи розповіли водіям, як пропускати "швидку допомогу": обертаємося і реагуємо

Також "Знай" писав, що нові штрафи на дорогах: українцям показали головних героїв "п'яного" водіння, запам'ятайте ці обличчя