Для українців, які знову відчули на собі легке підвищення температури повітря за вікном, з'явилися дуже цікаві новини. Виявляється, що не скрізь добре, де нас немає. Так, на острові трьох морів - Сицилія (Італія) експерти зафіксували температурний рекорд. Тут ртутний стовпчики піднявся майже до + 49 градусів за Цельсієм.

Про це стало відомо завдяки новій публікації Харківського регіонального центру з гідрометеорології в мережі Facebook.

острів Сицилія, фото Pxhere
острів Сицилія, фото Pxhere

"Новий температурний рекорд Європи. Сьогодні вдень, 11 серпня, під впливом аномальної хвилі тепла африканського походження ("теплового купола"), на острові Сицилія (Італія) максимальна температура повітря досягла значення + 48,8 °C, за даними автоматичної метеостанції в місті Siracusa! Інформацію було підтверджено офіційно місцевим агрометеорологічним центром (Servizio Informativo Agrometeorologico Siciliano).

Таким чином, це значення є новим рекордом не тільки в Італії, а також і для всієї Європи за весь час інструментальних спостережень. Попередній рекорд максимальної температури повітря склав + 48,0 °C і було зафіксовано в Афінах (Греція), 10 липня 1977 року.", - повідомляють автори публікації.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Публікація ХРЦГ, скріншот: Facebook
Публікація ХРЦГ, скріншот: Facebook

Також варто нагадати нашим читачам, що через 30 років ймовірність виникнення екстремальної спеки в різних куточках планети може зрости в 7 разів. Про це повідомили експерти Швейцарського федерального технологічного інституту.

Вчені провели експеримент, де змоделювали ймовірну частоту виникнення екстремально високих температур при різних рівнях викидів парникових газів. Таким чином, вони встановили, що якщо викиди зростатимуть з нинішнім темпом, то до 2050 року ймовірність виникнення надзвичайної спеки зросте в 7 разів, а до 2080 року - в 21 разів.

Раніше повідомляли, в Україні посеред серпня посипався сніг, а сильні зливи затопили під'їзди і вулиці.

Як повідомляв Знай.uа, українці вирішили раз і назавжди позбутися улюбленої забави росіян: "Є небезпека...".

Знай.uа писав, наскільки спека в Україні підніметься через 30 років: прогнози експертів.