Інфляція в Україні йде рекордними темпами. В даний час вона вже побила трирічний рекорд, нагадує харківське видання «ВЕХА».

Відзначається, що в липні 2021 року інфляція в річному вимірі прискорилася до 10,2%. Відповідно зросли ціни на багато товарів, послуг та тарифів.

Зокрема, це торкнулося життєво важливих моментів:

  • Ціна на природний газ зросла на 164,5%; на гарячу воду та опалення — на 13,9%; на електроенергію-на 36,6%;
  • Вартість літра соняшникової олії зросла на 79%; десятка яєць — на 33%; кілограма цукру — на 83,5%, кілограма м'яса – на 7%, хліб – на 14%.
  • Ціна медичних товарів та обладнання — зросла на 5,6%, амбулаторних послуг — на 9,7%.

Скрін, Facebook ВЕХА
Скрін, Facebook ВЕХА

  • Вартість транспортних послуг підвищилася на 11,7%, палива і машинного масла — на 33,8%.

Національний банк України переглянув свої прогнози і тепер прогнозує пік інфляції на осінь цього року. Причиною цього стане нестримне зростання світових цін і посилений інфляційний тиск.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

"Хто б сумнівався, і це не межа. Восени нове подорожчання всього. Газ, світло, опалення», «Задовбали вже з цією інфляцією. Скільки можна людей, як липку, оббирати", "Знову золотовалютний фонд розпродали???", "Індекс деруна потрібно ввести", - пишуть українці в коментарях до невтішного повідомлення.

Нагадаємо, як поставити електронний підпис на"єМалятко".

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві лікарі здирали останнє з родичів померлих від вірусу.

Також портал Знай.uа писав, як і де в Україні можна змінити по батькові: інструкція від Мін'юсту.