Для всіх шанувальників національного одягу і всього самобутнього українського колориту з'явилися дуже цікаві новини. У Харківському обласному центрі культури і мистецтва у всю кипить творчий процес. Майстрині покривають стібками полотнище довжиною в 8,7 метрів.

Про цю новину стало відомо завдяки інформації одного з місцевих видань.

Харківський рушник, фото: objectiv.tv
Харківський рушник, фото: objectiv.tv

Повністю зашиють візерунком 8 м і 50 см. Тонкою роботою зайняті учасниці конкурсу "Закодоване щастя".

"У рамках цього конкурсу кожна майстриня повинна була вишивати рушник з деревом життя. Потім ми вирішили організувати зустріч і об'єднати всіх майстринь, які привезли рушники до нас на виставку і запросили їх до нас в місто вишивати рушник", – розповіла куратор проєкту "Закодоване щастя" Таміла Педан.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Спочатку планували, що рушник "подорожуватиме" по районах області, але виникли організаційні труднощі, тому майстриням запропонували приїжджати до Харкова – групами, і вишивати разом. Так робота пішла швидше.

"У виставці беруть участь понад 30 майстринь, до створення рушника приєдналися на все. На даний момент це 16 майстринь", – розповіла Таміла Педан.

Ескіз рушника розробив співробітник Центру Олександр Вакуленко. Ескіз був готовий в березні, а вже в квітні почалася робота над рушником. Завершити його планують у вересні-жовтні. А потім - проведуть презентацію, як це було в 2015 році з вишитою картою Харківської області.

Чи стане рушник рекордним для України, автори ідеї ще не знають, проте планують все детально перевірити.

Раніше повідомляли, у Києві показали улюблену вишиванку легендарного Івана Горчара: "Як у Франка".

Як повідомляв Знай.uа, як одягали для фото маленьких українців на початку ХХ-кадри родом з дитинства.

Знай.uа писав, Ольга Сумська та Катя Бужинська перетворилися на живий прапор України: "Яблука та синиці".