Відомий український доктор Євген Комаровський розповів, що робити, якщо раптом дитина захворіла прямо перед подорожжю. Які дії потрібно відразу робити.

Про це він написав цілий пост на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, активним користувачем якої він є. Регулярно на акаунті з'являються якісь поради для людей, а також, там він відповідає на питання від користувачів.

Ось, до слова, один з таких випадків. Передплатниця запитала, що робити в разі, якщо дитина захворіла прямо перед подорожжю. Які спроби потрібно зробити.

"Температура під 39 і т. д. Що робити? Відмовлятися від поїздки, здавати квитки? Або збивати температуру і летіти?"- сказано в питанні.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Євген Комаровський каже, що допомогти в ситуації, коли просто виникають побоювання - неможливо, так як абсолютно незрозуміло, про який діагноз йде мова.

Якщо раптом, у дитини буде виявлена гостра респіраторна вірусна інфекція, тоді, залишатися вдома абсолютно немає сенсу, так як лікування йде за симптоматикою - промити ніс, закапати краплі, дати жарознижуюче. В такому випадку поїздку можна не скасовувати.

Якщо температура під 38, то це може бути що завгодно - вітрянка, кишкова інфекція, отит і так далі.

Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський
Євген Комаровський, кадр з відео: YouTube Доктор Комаровський

"Знову-таки, мені абсолютно незрозуміло, які у вас принципи лікування вірусних інфекцій, наскільки ви поінформовані про правила допомоги при вірусних інфекціях. Якщо ви з вашою вірусною інфекцією оселитеся в кімнаті, де жарко, де немає можливості забезпечити адекватний мікроклімат, якщо ви почнете при невідомому ГРЗ годувати дитину антибіотиками і гомеопатією - так, звичайно, краще здавати квитки, сидите вдома і не відходити від рідної поліклініки" - сказано в повідомленні.

мати і дитина, скріншот з відео
мати і дитина, скріншот з відео

При цьому, доктор Комаровський зазначає, що багато про погане думати не потрібно, але, підготуватися точно варто.

Нагадаємо, раніше Не зіпсувати собі відпустку: "золоті правила" відпочинку в задоволення від доктора Комаровського

Як повідомляє портал Знай.uа Як убезпечити дитину під час відпочинку в лісі: основні правила від доктора Комаровського

Також Знай.uа писав, що Біль, температура і слабкість: доктор Комаровський розповів, як уберегти дітей від теплового удару