Зараз ми з вами розберемо дивовижний рецепт дуже корисного варення з соснових шишок, які потрібно зібрати вчасно, поки вони молоденькі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦя солодкість завжди прийде на допомогу при ангіні, бронхіті і сухому кашлі, а також вона зміцнює ослаблений імунітет і дозволяє багато захворювань порожнини рота. Відомо ще те, що варення з шишок просто незамінне при гіпертонії та інших серцево-судинних проблем, додатково зміцнюючи сечостатеву систему.
Для приготування нам знадобляться 1200 грамів соснових шишок, стільки ж цукру (і ще +400 грамів від першого обсягу), 600 мілілітрів води (половина від ваги шишок) і половина чайної ложки лимонної кислоти, без гірки.
Починаємо готувати, приділивши належну увагу шишкам — гарненько їх перебираємо і моєму. Далі варимо цукровий сироп з 1.2 кг цукру і води. Як тільки він закипить, відразу ж всипаємо в нього шишки і варимо протягом 7-10 хвилин. Потім вимикаємо плиту і залишаємо, щоб варення охололо. Проходить десь 8-12 годин після охолодження, і тоді знову ставимо корисну солодкість на плиту, кип'ятимо протягом десяти хвилин і знову ж відставляємо до втрати температури.
Втретє вже прибираємо всі шишки з сиропу і розкладаємо по банках. Додаємо в сироп цукор, що залишився (400 грамів) і уварюємо його до готовності, на повільному вогні. Щоб сироп не переварити, і щоб він не зацукрувався, і варто додати лимонну кислоту. На цьому етапі рідина вариться десь 20 хвилин, але можна і довше, якщо є бажання отримати гарний червоний колір.
Залишається розлити гарячий сироп по банках, закрити кришками і накрити рушником.
Нагадаємо, легкий рецепт помідорів з кабачками "сатурни в банку": гості будуть шоковані
Як повідомляв "Знай.ua", домашній мармелад з малини і червоної смородини-діти попросять добавки
Знай.ua писав, вишня у желе замість звичного варення: простий рецепт найкращого десерту до чаю