Вчитель біології з Харкова підготував чотирьох учнів, які склали ЗНО на максимальний бал. Про це повідомили на порталі "Суспільне".

У класі, де навчалися відмінники, Біологія — профільний предмет. З 15 учнів, які складали іспит, ніхто не набрав менше 180 балів.

Четверо учнів, які склали ЗНО на 200 балів не можуть стримати емоцій і кажуть, що їм не потрібна була допомога репетиторів, а для досягнення такого результату вистачило уроків і факультативів.

Учитель, який готував школярів до тестів, Апндрей Самойлов працює в школі останні 10 років, а раніше викладав у вузі. За його словами, учні отримали максимальний бал завдяки підготовці. У них було п'ять уроків біології на тиждень і три факультативи, в тому числі з викладачем медичного вузу.

"Якщо ти вчився і потім вже готуєшся, то це легко, а якщо ти просто нічого не знаєш, це важко — там дуже багато: незрозумілі слова, незрозумілі картинки, незрозумілі об'єкти. У нас в гімназії багато практичних робіт з мікроскопами, препаратами, з хімічними реактивами. Розтин риби робимо, розтин раків робимо" - сказав Андрій Самойлов.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Андрій Самойлов, кадр з репортажу Суспільне: Facebook
Андрій Самойлов, кадр з репортажу Суспільне: Facebook
Андрій Самойлов, кадр з репортажу Суспільне: Facebook

Крім цього іноді вчитель дозволяє дітям користуватися телефонами під час уроків.

"Буває там, проектор не захотів працювати, перегрілася лампа, то кажу: діти знайшли на телефонах такий-то об'єкт, всі подивилися, використовуємо інтернет" - додав Андрій Самойлов.

Всі четверо відмінників починають підготовку до вступу в університети. Однак остаточний вибір зробили не всі. У планах розвиватися в напрямках: наука, медицина та біотехнології.

Андрій Самойлов і далі продовжить готувати дітей до ЗНО. Учитель каже, що хоче, щоб всі його учні здали тести на максимальний бал.

Нагадаємо, що ВУЗ приймає абітурієнтів з 130 балами ЗНО, батьки в гніві: "навіщо атестат на 11?"

Як повідомляв портал "Знай.uа", ЗНО-2022: абітурієнтів змусять пройти тести з чотирьох предметів

Також, "Знай.uа" писав, карантинне ЗНО-2021: більше 30% абітурієнтів не здали головні предмети, Міносвіти заявило про катастрофу