З настанням спеки, все більше людей проводить час на різних водоймах, щоб хоч трохи охолодитися. Однак, все частіше це закінчується трагічно.

Повідомляється, що суспільство сильно недооцінює глобальність проблеми утоплення. Справа в тому, що щорічно від цього в світі гине понад 360 тисяч осіб, і більше 90% всіх гибелів відбуваються в країнах з низьким і середнім рівнем дощів.

Озеро Молодіжне, фото: zaxid.net
Озеро Молодіжне, фото: zaxid.net

60% смертей, до слова - молоді люди, яким немає навіть 30 років, а серед смертей у дітей від 5 до 14 років, утоплення знаходиться на третьому місці. Також, чоловіки тонуть в два рази частіше, ніж жінки.

Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube
Відпочинок біля моря, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Існує цілих шість порад для профілактики утоплення. Наприклад, спочатку потрібно створити безпечну зону купання для школярів і самих маленьких. Також слід скрізь встановити бар'єри, які будуть обмежувати доступ до води.

Дітей потрібно з самого початку привчати до плавання, а також прищепити їм в голову правила поведінки на воді. Також, не варто забувати про себе, і також акуратно перебувати у водоймі, і обов'язково повторити правила невідкладної допомоги.

Море, фото Владислав Балинский
Море, фото Владислав Балинский

Якщо ви опинилися в місцях, де можуть бути повені, потрібно продумати повністю план дій.

Нагадаємо, що раніше ДСНС повідомили ще одну страхітливу статистику. З початку літа в Україні потонуло практично 200 осіб, з них - 35 дітей. Найпоширеніша причина нещасних випадків-недотримання правил безпечної поведінки, а також купання в стані алкогольного сп'яніння.

рятувальник, фото: ДСНС
рятувальник, фото: ДСНС

Нагадаємо, Знай писав, що під Запоріжжям потонули в ставку дві дівчинки, поліція веде слідство.

Також Знай повідомляв, що в Києві на пляжі "Африка" потонув хлопчик, тіло з Дніпра діставали рятувальники.

Нещодавно Знай передавав, що під Дніпром потонув 9-річний хлопчик.