Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, яку небезпеку несуть батарейки для дітей.

Відповідний пост з'явився на його сторінці в соцмережі Instagram.

У сучасному світі ми оточені безліччю пристроїв, які працюють від батарейок, починаючи від пультів управління різною побутовою технікою і закінчуючи дитячими іграшками.

Для малюків основна небезпека батарейок полягає в тому, що вони можуть ковтнути їх, а також помістити в ніс або вухо, при цьому дорослі можуть не відразу дізнатися про це. Найнебезпечнішими для дітей є маленькі плоскі батарейки-таблетки (як в наручних годинниках), вони блищать, чим привертають уваги і їх легко проковтнути.

Батарейки
Батарейки

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб убезпечити дитину необхідно регулярно перевіряти електричні іграшки на предмет надійного, захищеного закріплення в них батарейок.

Окрему небезпеку становлять батарейки в пультах від побутової техніки, які часто вискакують з них при падінні, цього можна уникнути, надівши на пульт чохол або обмотавши його скотчем.

мати з дитиною, фото Pxhere
мати з дитиною, фото Pxhere

"Ніколи не залишайте батарейки доступними для дітей, регулярно перевіряйте їх наявність, пам'ятайте про те, що вони становлять смертельну небезпеку для дитини! Для забезпечення безпеки навколишнього середовища і благополучного майбутнього ваших дітей важливо знати, що використані батарейки і підлягають спеціальній утилізації і повинні здаватися у відповідні пункти прийому", - написано в пості.

Нагадаємо, раніше Не зіпсувати собі відпустку: "золоті правила" відпочинку в задоволення від доктора Комаровського

Як повідомляє портал «Знай.иа» Як убезпечити дитину під час відпочинку в лісі: основні правила від доктора Комаровського

Також «Знай.иа " писав, що Біль, температура і слабкість: доктор Комаровський розповів, як уберегти дітей від теплового удару