У Харкові вирішили порівняти зарплати чиновників та пересічних громадян.
Про це повідомляють "Вечірні новини".
Так, стало відомо, що півтора мільйона гривень на рік заробляє виконуючий обв'язки мера Харкова Ігорь Терехов. Це понад 121 тисяча гривень на місяць, що майже у 10 разів менше ніж середня зарплата лікаря.
Губернаторка Анна Тимчум за минулий рік заробила понад півмільйона. У місяць вона заробляє майже 50 тисяч гривень, а тим часом середня пенсія в Україні становить 3700. При цьому харківські пенсіонери кажуть, для того, щоб вижити їм доводиться працювати.

зарплата, скріншот з відео
зарплата, скріншот з відео

"При умові, що ми працюємо, тому нам ще більш менш вистачає. На продукти в середньому у місяць десь 5 тисяч йде", - каже пенсіонерка Олена Величко.

Харківські журналісти підрахували, що в опалювальний сезон комуналка становить близько 3 тисяч гривень. Зараз літо, але і в цей період на комунальні послуги йде чимало. Гаряча, холодна вода, вивіз сміття, каналізація та квартплата - 900 гривень за місяць.
Для того, щоб нормально харчуватися потрібно мінімум 5 тисяч гривень. Тому ці 8 тисяч це лише витрати на необхідне, а ще потрібно на транспорт, мобільний зв'язок, одяг та взуття. При цьому у середньому харків'яни заробляють 11 тисяч 800 гривень на місяць.

Нагадаємо, раніше отримати пенсію через банк або "Укрпошту": українцям розповіли, як змінити спосіб виплати грошей

Як повідомляє портал "Знай" пенсіонери отримають надбавку в 150 гривень, але навіть ці гроші нарахують не всім: кому пощастить

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також "Знай" писав, що пенсіонерів попередили про зміни у виплатах та оплаті комуналки: інструкція від Укрпошти