Помер останній герой Радянського Союзу в Харкові. Про це повідомили на порталі мерія місто.

7 червня помер останній герой Радянського Союзу в Харкові, генерал-майор авіації Михайло Карпєєв. У момент смерті йому було 99 років.

Михайло Карпєєв народився 21 листопада 1922 року в місті Чебоксари, Чуваської Республіки. За час служби він здійснив понад 300 бойових польотів. У 100 з них він виконував завдання зі знищення ворожої техніки і живої сили противника. Ще 100 були здійснені з метою проведення розвідки і 110 — для зв'язку з партизанами.

Також Михайло Карпєєв брав участь у звільненні Харкова.

Звання Героя Радянського Союзу Михайлу Карпєєву присвоїли у віці 23 років.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Крім цього Михайло Карпєєв удостоївся і безлічі інших нагород за військові досягнення: медаль "Золота Зірка", два ордени Червоного Прапора, два ордени Вітчизняної війни i ступеня, орден Олександра Невського, орден Богдана Хмельницького, орден "За службу Батьківщині в Збройних Силах" і майже три десятки медалей.

Після війни Михайло не став розривати зв'язки з авіацією і виховував майбутніх льотчиків у Качинському авіаційному училищі, Ворошиловградському вищому військовому училищі, Харківському вищому військовому авіаційному училищі льотчиків. Також через деякий час він пішов працювати на Харківський тракторний завод на посаду інженера.

Михайло Карпєєв, фото: city.kharkov.ua
Михайло Карпєєв, фото: city.kharkov.ua
Михайло Карпєєв, фото: city.kharkov.ua

Нагадаємо, що помер легендарний майор, В МВС день жалоби: "Чесно прожив життя, був надійним другом"

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Львові зупинилося серце професора Львівського медичного університету Тараса Фецича

Також, "Знай.uа" писав, що півторарічна дівчинка згоріла на очах у рідних, лікуючий лікар вразила байдужістю: "Мамочка, я не повинна працювати цілодобово"