З приходом літа українці починають планувати відпустку за кордоном, проте через пандемію з'являються деякі складнощі. У зв'язку з цим на порталі "Слово і Діло" склали список країн, в які українці можуть відправиться цього літа.

У Міністерстві закордонних справ повідомили, що в умовах пандемії для українців відкриті 107 країн. Не дивлячись на те, що в цьому переліку немає країн Шенгенської зони, а для в'їзду потрібні як мінімум медична страховка і ПЛР-тест, вибрати місце для проведення відпустки є з чого.

Відразу варто виділити країни, які пускають туристів без обмежень: Албанія, Південна Корея, Непал, Індія, Північна Македонія, Чорногорія, Мексика, Сомалі, Уганда, ЦАР, Бенін, того, Руанда, Гана, Камеру і ще кілька африканських країн.

Також доступні Туреччина і Єгипет. Для в'їзду в Єгипет потрібен лише негативний результат тесту на коронавірус. Для виїзду до Туреччини-результат ПЛР-тесту і медична страховка, яка покриває лікування Covid-19. Крім цього підійде сертифікат вакцинації (цей варіант поки не підходить українцям) або результат тесту на антитіла.

Для поїздки в Грецію або Болгарію також необхідний сертифікат про вакцинацію або результат ПЛР-тестування.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Крім цього з негативним результатм ПЛР-тесту на короавірус українці можуть в'їхати в такі країни: Шрі-Ланка, Багамські Острови, Барбадос, Мальдіви, Вірменія, Грузія, Сербія, Словенія, Зімбабве, Бразилія, США.

Деякі країни, крім негативного тесту на коронавірус, вимагають проходження карантину після прибуття: Великобританія - 10 днів, Ірландія — 14 днів, Туніс — 7 днів, якщо не був пройдений курс вакцинації, Саудівська Аравія — від 7 до 14 днів.

Для поїздки в Молдову необхідно пройти ПЛР-тест і відсидіти 14 днів карантину після приїзду. Для подорожі в Сан-Марино результати тесту не потрібно, проте потрібно проходження карантину на 20 днів.

Країни доступні для відпустки, інфографік: slovoidilo.ua
Країни доступні для відпустки, інфографік: slovoidilo.ua
країни доступні для відпустки, інфографік: slovoidilo.ua

Нагадаємо, що можливий "витік" вірусу: китайських вчених могли змусити мовчати на рахунок Covid-19

Як повідомляв портал "Знай.uа", ковід-паспорти та міфи про них: хто зможе подорожувати до ЄС, а кого залишать вдома

Також, "Знай.uа" писав, що в Україні Covid - 19 впав до рівня 2020 року, медики отримали перемогу: МОЗ поділилося статистикою на 30 травня