Цьогоріч 20 травня українці святкують День вишиванки, у це свято студенти Харківського національного університету внутрішніх справ одягли вишиті сорочки.
Про це у соціальній мережі фейсбук повідомляє МВС України.
До святкування Дня вишиванки щороку додається все більше та більше українців. У це свято заведено одягатися у національний одяг та йти так на роботу, навчання чи просто на прогулянку. До такої ініціативи долучилися й студенти Харківського національного університету внутрішніх справ.

Скріншот допису у фейсбук
Скріншот допису у фейсбук

"Вишиванка пасує навіть до форми! ХНУВС святкує День вишиванки Перший проректор університету Дмитро Швець від імені ректора привітав усіх зі святом, побажав гарного настрою, натхнення й наголосив, що з кожним роком свято вишиванки набуває все більшої популярності, є символом української нескореності, свободи, сили духу, поваги до національних традицій", - сказано у повідомленні.

До слова, історія цього свята розпочалася ще у 2006 році в Чернівцях. Там місцева студентка університету Леся Воронюк запропонувала своїм однокурсникам прийти в цей день на заняття у вишиванках.

Незабаром традиція одягати вишиванки щорічно, кожного третього четверга травня, поширилася по інших містах України.

Нагадаємо, раніше талановита прикарпатка одягла ляльок у форму УПА: Бандера б зацінив

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляє портал Знай.ua тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне-бажання

Також Знай.ua писав, що у вікнах Кам'яниці з драконами спить цілий світ: у Києві фасад покинутої будівлі перетворили на галерею