Шашлик - одна з найпопулярніших страв, починаючи з травня до вересня. Майже в кожного є власні секрети приготування ароматного м'яса, а ми вам пропонуємо 5 незвичаних рецептів маринаду, які додадуть шашлику незвичайного смаку і здивують близьких.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТоп 5 рецептів маринаду для шашлику
Томатний соус
Інгредієнти:
- 200 г помідор;
- 4 зубчики часнику;
- зелень петрушки.
Приготування:
Все інгредієнти збиваємо у блендері до кашообразного стану. Маленька порада: обираючі спеції, будьте обережними, аби не переборщити і не заглушити смак власноруч приготованого соусу.
Кефірний маринад
Інгредієнти на 15 кг м'яса:
- 15 г цукру
- 0,5 л кефіру жирністю 32%;
- 6 цибулин середнього розміру;
- перець, сіль.
Приготування:
В цьому маринаді м'ясо має побути не менше 10-12 годин, бо дуже важливо, аби кефір максимально просочив його. Тож, у підготовлені звичайним способом цибулю і м'ясо заливаємо кефір і ретельно перемішуємо. Додаємо цукор і перемішуємо знову. Залишаємо м'ясо на годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо до холодильника ще на 10-11 годин.
Вершковий маринад
Інгредієнти на 1 кг м'яса:
- 500 г 20% вершків;
- 5 г сушеного базиліка;
- 2 великих головки ріпчастої цибулі;
- 3 зубці часнику;
- суміш червоного і чорного перцю за смаком;
- сіль.
Приготування:
- Подрібнюємо очищені цибулю та часник у блендері;
- Змішуємо з дрібно порізаним базиліком і перцем;
- Ріжемо м'ясо на шматочки;
- Кожен шматок натираємо цибульно-часниково-базиліковим соусом;
- Кладемо м'ясо в глибокий посуд, пересипаємо залишками соусу з часнику і цибулі і заливаємо вершками;
- Ставимо шашлик у прохолодне місце приблизно на 6 годин;
- Обов'язково зливаємо маринад перед початком смаження.
Маринад на мінералці
Інгредієнти на 25 кг м'яса:
- 1 л будь-якої мінеральної води;
- 6 головок цибулі середніх розмірів;
- 50 мл рослинного масла;
- спеції і сіль за смаком.
Приготування:
Тут роль кислого компонента гратиме мінеральна вода, а сам шашлик маринується не більше 3 годин. Додайте рослинну олію за півгодини до смаження.
"Лимонний" маринад
Інгредієнти на 15 кг м'яса:
- 5-6 великих цибулин;
- 10 г спецій;
- 2 лимони;
- суміш перців за смаком;
- сіль.
Приготування:
Ріжемо лимони навпіл і вичавлюємо сік на порізане м'ясо, ретельно перемішуємо, додаємо спеції, знову перемішуємо. Маринуємо не довше 3 годин, аби не переборщити з кислинкою.
Раніше повідомляли, "МастерШеф. Професіонали-3 " випуск 6: хто приготував прісну гречку і поїхав додому.
Як повідомляв Знай.uа, суддя "Майстер шеф" Ектор Хіменес-Браво загуляв з Осадчою, поки Горбунов не бачить: "Застрибуємо в останній вагон".
Знай.ua писав, Юрій Горбунов так не вміє? Катя Осадча захотіла солоденького з суддею " МастерШеф".