Шашлик - одна з найпопулярніших страв, починаючи з травня до вересня. Майже в кожного є власні секрети приготування ароматного м'яса, а ми вам пропонуємо 5 незвичаних рецептів маринаду, які додадуть шашлику незвичайного смаку і здивують близьких.

Топ 5 рецептів маринаду для шашлику

Томатний соус

Інгредієнти:

  • 200 г помідор;
  • 4 зубчики часнику;
  • зелень петрушки.

Приготування:

Все інгредієнти збиваємо у блендері до кашообразного стану. Маленька порада: обираючі спеції, будьте обережними, аби не переборщити і не заглушити смак власноруч приготованого соусу.

Кефірний маринад

Популярні новини зараз
Надіються всі, але мало хто відчує: чого чекати від індексації пенсій у 2025 році Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Показати ще

Інгредієнти на 15 кг м'яса:

  • 15 г цукру
  • 0,5 л кефіру жирністю 32%;
  • 6 цибулин середнього розміру;
  • перець, сіль.

Приготування:

В цьому маринаді м'ясо має побути не менше 10-12 годин, бо дуже важливо, аби кефір максимально просочив його. Тож, у підготовлені звичайним способом цибулю і м'ясо заливаємо кефір і ретельно перемішуємо. Додаємо цукор і перемішуємо знову. Залишаємо м'ясо на годину при кімнатній температурі, а потім прибираємо до холодильника ще на 10-11 годин.

Вершковий маринад

Інгредієнти на 1 кг м'яса:

  • 500 г 20% вершків;
  • 5 г сушеного базиліка;
  • 2 великих головки ріпчастої цибулі;
  • 3 зубці часнику;
  • суміш червоного і чорного перцю за смаком;
  • сіль.

Приготування:

  1. Подрібнюємо очищені цибулю та часник у блендері;
  2. Змішуємо з дрібно порізаним базиліком і перцем;
  3. Ріжемо м'ясо на шматочки;
  4. Кожен шматок натираємо цибульно-часниково-базиліковим соусом;
  5. Кладемо м'ясо в глибокий посуд, пересипаємо залишками соусу з часнику і цибулі і заливаємо вершками;
  6. Ставимо шашлик у прохолодне місце приблизно на 6 годин;
  7. Обов'язково зливаємо маринад перед початком смаження.

Маринад на мінералці

Інгредієнти на 25 кг м'яса:

  • 1 л будь-якої мінеральної води;
  • 6 головок цибулі середніх розмірів;
  • 50 мл рослинного масла;
  • спеції і сіль за смаком.

Приготування:

Тут роль кислого компонента гратиме мінеральна вода, а сам шашлик маринується не більше 3 годин. Додайте рослинну олію за півгодини до смаження.

"Лимонний" маринад

Інгредієнти на 15 кг м'яса:

  • 5-6 великих цибулин;
  • 10 г спецій;
  • 2 лимони;
  • суміш перців за смаком;
  • сіль.

Приготування:

Ріжемо лимони навпіл і вичавлюємо сік на порізане м'ясо, ретельно перемішуємо, додаємо спеції, знову перемішуємо. Маринуємо не довше 3 годин, аби не переборщити з кислинкою.

Раніше повідомляли, "МастерШеф. Професіонали-3 " випуск 6: хто приготував прісну гречку і поїхав додому.

Як повідомляв Знай.uа, суддя "Майстер шеф" Ектор Хіменес-Браво загуляв з Осадчою, поки Горбунов не бачить: "Застрибуємо в останній вагон".

Знай.ua писав, Юрій Горбунов так не вміє? Катя Осадча захотіла солоденького з суддею " МастерШеф".