Харків'яни очистили річку від сміття. Про це повідомили на порталі "Коментарі".

15 травня небайдужі харків'яни зібралися в смт Бабаї з метою прибрати острівець зі сміття, який утворився на річці Уди.

На початку травня активісти виявили на річці Уди острівець зі сміття площею близько 30 метрів. В основі "сміттєвого острова" знаходилися пластикові та скляні пляшки, пластикові пакети і багато іншого. При цьому він надійно закріпився на воді і на ньому почала проростати травичка з бур'янами.

У зв'язку з цим активісти зібрали всіх небайдужих на прибирання річки 15 травня. На клич волонтерів відгукнулися чоловіки, жінки різного віку і навіть діти.

Харків'яни очистили річку від сміття: kharkov.comments.ua
Харків'яни очистили річку від сміття: kharkov.comments.ua
Харків'яни очистили річку від сміття: kharkov.comments.ua

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Разом вони витягли з річки зламані дерева, які знаходилися на дні річки і затримували пляшки, а також очистили воду від сміття.

Примітно, що організатори акції створили Telegram-канал "Благоустрій Салтівка", де обговорюють час і місце проведення майбутніх робіт. При цьому активісти стверджують, що не пов'язані з будь-якими політичними силами.

Варто відзначити, що в Telegram-каналі "Kharkiv journal" опублікували знімок із зібраним сміттям з річки Уди, який незабаром відправиться на переробку.

Публікація каналу Kharkiv journal: Telegram
Публікація каналу Kharkiv journal: Telegram
Публікація каналу Kharkiv journal: Telegram

Нагадаємо, що криза змусила тисячі людей переривати смітники щоб просто вижити: "Почищу і віднесу додому..."

Як повідомляв портал "Знай.иа", Україна потопає у смітті, за "чистоту" доведеться заплатити: "у нас немає вибору"

Також, "Знай.иа" писав, що українці врятували трьох діточок, які кликали на допомогу: закрили одних у брудній квартирі без їжі