Правоохоронці опублікували записи чорних ящиків літака АН-26, який розбився під Чугуєвим. Про це повідомили в репортажі ТСН.

У Державному бюро розслідувань досліджували записи чорних скриньок АН-26 і назвали причини трагедії під Чугуєвим.

Останні слова записані на чорному ящику:

Командир екіпажу: "додавай, додавай!"

Бортовий технік: "додаю!"

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Командир екіпажу: "Флюгуй, бл**ь!"

Бортовий технік: "Флюгую лівий!!! У флюгері ... управління як?"

Командир екіпажу: "ніяк!!!"

Кадр з репортажу ТСН: YouTube
Кадр з репортажу ТСН: YouTube
Кадр з репортажу ТСН: YouTube

Згідно з розслідуванням ДБР в день трагедії 25 Вересня 2020 року було допущено ряд порушень під час навчань пілотів.

Перш за все експерти відзначають, що в літаку повинні знаходиться 10 курсантів і біля кожного повинен знаходиться інструктор. Однак цього дня на борт увійшло 27 курсантів.

Крім цього літаком керував 30-річний командир екіпажу Богдан Кишеня, а також два курсанти з позивними 97 і 99, які змінювалися по черзі.

Згідно зі словами експертів, це є грубим порушенням, оскільки літаком повинні управляти два досвідчених пілота, а в навчаннях повинен брати участь лише один курсант без заповненого людьми салону.

Однак основною причиною трагедії стала поломка лівого двигуна, про яку пілот повідомив керівнику польотів Олександру Жуку, якого звинувачують у тому, що він не проконтролював дії екіпажу і не дав чітких вказівок у кризовій ситуації.

В результаті порушення правил, недосвідченості курсантів і поломки двигуна літак розбився. З усіх курсантів вижив лише один-В'ячеслав Золоческий.

Нагадаємо, що серйозна ДТП паралізувала рух у Києві: проспект кишить автомобілями

Як повідомляв портал "Знай.uа", франківчанин опинився під колесами потягу, ангел-хранитель рятує разом з лікарями

Також, "Знай.uа" писав, що бойовики " ЛНР "проїхалися на танку по кладовищу, зруйновано десятки могил: "Дивуватися нічому"