З початку цього тижня в Україні ціни на цибулю врожаю 2020 почали зростати. Протягом усієї другої половини маркетингового року, сезону 2020/21, ціни завмерли й не змінювалися всупереч всім внутрішнім і зовнішнім факторам.

Проте зараз попит на цибулю зберігся, а її запаси на сховищах зменшуються, тому це сприяє підвищенню ціни на неї, передає, "Agravery".

Вирощування цибулі, скріншот: YouTube
Вирощування цибулі, скріншот: YouTube

"Діапазон реалізації зберігся досить широким, і на сьогодні становить 0,16-0,25 $ / кг. Попит з боку покупців виріс саме в сегменті дорогої якісної цибулі, запаси якої в сховищах стрімко скорочуються ", – йдеться в повідомленні.

За словами фермерів здійснюючи продаж продукції в середньому по 0,16 $ / кг, вони працюють в нинішньому сезоні в мінус. При цьому багато хто з них, до останнього не відкривав сховищ, сподіваючись здійснювати реалізацію своєї продукції за більш прийнятними для себе цінами.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Натомість аналітики вважають, що до 1 квітня поточного року середні ціни на продукцію мали всі підстави переступити позначку в 0,2 $ / кг.

Вже зараз на ринках України з'являються перші партії цибулі нового врожаю. За прогнозами експертів, ціни на якісну торішню цибулю можуть продовжити поступово зростати, як мінімум до кінця поточного місяця.

Нагадаємо, раніше яйця, цукор і масло: експерти розповіли про стрімке зниження цін після Великодня.

Як повідомляє портал "Знай.ua" в Україні різко впала ціна на овочі: у скільки обійдеться смажена картопля. В Україні почали активно падати ціни на картоплю завдяки імпорту з європейських країн.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні подорожчали гречка, масло і яйця, і це не межа: що буде з цінами на головні продукти.