В 2021 році договори про субдсидії не подовжуватимуть автоматично. Аби зберегти допомогу від держави, потрібно повторно подати заяву на субсидію та декларацію про доходи, щоб оновити свої дані.

Ба більше, форма виплат змінюється, і тепер субсидії платитимуть лише готівкою. Робота комісій, як однієї з бюрократичних ланок, скасовано: часто або приймали заяви пачками, не вникаючи в особливості кожного випадку, або робили це на догоду виборцям (це на місцях), зовсім не зважаючи, що хтось із заявників купував авто чи нерухомість, і всерівно вимагав допомоги, пише ТСН.

В свою чергу перелік того, що враховується, не змінився: покупки на суму понад 50 тисяч гривент, купівля валюти на цю ж суму або депозит. Якщо ж ви маєте мінімальний дохід, але в квартирі прописаний родич, який з вами не проживає, достатньо надати документ, який це підтверджує (наприклад, довідка з роботи або навчання).

Щоправда, бланки для нових заявок ще формуються, і з'являться у найближчі 5-7 днів. Їх можна подати електронно, або ж записатися телефоном на візит до соцустанови. Розгляд заяв триває 10 робочих днів, і ще стільки ж займе перевірка через різні реєстри даних у декларації. Допомогу в цей час уже нададуть.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Нагадаємо, українцям запропонували зробити податки в кілька разів менше-потрібно лише поставити підпис. Українець пропонує змінити ставку ПДВ до 5-10% на продовольчі товари, і товари легкої промисловості.

Як повідомляв "Знай.ua", кияни масово отримують "листи щастя" від комунальників: скільки заплатимо за гарячу воду

Знай.ua писав, в Україні різко зросла кількість розлучень, експерт все пояснив: "Не встигла народити 5 дітей, як уже в могилу"