Брати Попови мешкають на Харківщині у селі Сніжків. 17-річні Микита, Артем і Давид вже два роки займаютсья армреслінгом. Разом хлопці тренуються, разом і виступають на змаганнях. На останніх старший Артем переміг, і поїде на Чемпіонат Європи та світу представляти Україну.

Після перемоги на обласному турнірі, що проходив у Харкові, на початку квітня хлопці поїхали захищати честь області на Всеукраїнський чемпіонат у Полтаві. Там "свята трійця" виборола призові місця. Старший Артем посів друге та третє місце на праву та ліву руки і пройшов на чемпіонат Європи з армреслінгу. Давид — 3 та 4 місця. А Микита — 4 і 5. Усі — у різних вагових категоріях, йдеться в сюжеті Суспільного.

Аби потрапити у різні категорії на чемпіонаті, молодший Давид щодня бігав на стадіоні у селі, "сушився", не пив води. Через це, каже, не стало сил перемогти.

"Міг краще. Я тоді дуже сильно ослаб після цієї згонки ваги, рук взагалі не відчував, такі ватні були. Буду, звичайно, йти до кращого результату, ніж третє місце", — каже хлопець.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Брати щодня тренуються вдома — на турніках. На заняття в зал їздять двічі на тиждень за сім кілометрів — у Валки.

"Бувало, що трошки набридав спорт. Один одного підтримували. Артем у нас сильніший від нас з Давидом. Ми стараємося підлаштуватися. Він як старший від нас, так і сильніший. Я середній — стараюсь наздогнати Артема", — каже середній брат Микита.

Чемпіонат Європи з армреслінгу мав відбутися у травні, але через пандемію його відклали на липень. Змагатимуться у Литві — розповів Суспільному голова федерації армспорту у Харківській області Володимир Петренко. Артем Попов поїде туди у складі збірної України серед юніорів.

"Це вперше, що три брати одного віку армреслери. Ще з Харкова є відомі у світі брати та сестра, переможці чемпіонатів світу — Бабаєви: Рустам, Руслан і Сніжана, але вони різного віку. І вже років шість не виступають", — каже Петренко. Рустам Бабаєв був його вихованцем.

Тренер зазначив, що Харківська область 25 років тримає першість в армреслінгу.

Нагадаємо, що на Тернопільщині овдовілий ветеран АТО один виховує шістьох дітей

Як повідомляв портал "Знай.uа", мама зробила татуювання новонародженому синові

Також, "Знай.uа" писав, що Українка народила чотирьох дівчаток, вся лікарня п'є шампанське