Любителі футболу знають, що що вболівальників ФК "Шахтар" часто називають кротами. Військовий саме з таким позивним служить в окремій механізованій бригаді ЗСУ й позивний взяв собі саме через прихильність до відомого донецького клубу.

"Я сам місцевий, з Донеччини. Ці краї – моя Батьківщина. Тут живуть мої батьки, сестра. У Донецьку я сім років жив й учився. За першою освітою – гірничий інженер. Закінчив Донецький національний технічний університет. Потім здобув другу освіту за фахом «економіка підприємства паливно-енергетичної сфери». Працював на підприємстві. Маю 8 років підземного стажу, був гірничим робітником очисного забою, з часом обійняв посаду гірничого майстра на шахті у Вугледарі", – передає слова "Крота" портал "АрміяІнформ".

Чоловік дуже сподівається, що в рідному краї нарешті настане мир і все стане, як раніше, а можливо, і ще краще, ніж до війни.

"Хочеться, щоб у майбутньому Донецьк більше не бачив війни. Найбільший мій біль той, що я втратив рідне місто, через те, що хтось вирішив, що воно не моє. Про Донецьк нині дізнаюся тільки з репортажів у ЗМІ", – каже воїн.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Військовослужбовець розповів, що з того дня, як його призначили командиром підрозділу, чоловіку довелося стати психологом, вихователем, інструктором з бойової підготовки та мало не батьком для підлеглих.

"Вважаю, що потрібно тримати тонку грань між тим, де можеш підтримати солдата морально й тим, щоб змусити його робити те, що він у складній ситуації має зробити. Слід підготувати його таким чином, щоб у важкій ситуації не розгубився. Ну, і себе теж треба контролювати… Власне, це навіть не служба, а процес постійного навчання та самовдосконалення. Коли розумієш, що за тобою стоять люди, що ти за них відповідаєш, тільки тоді усвідомлюєш всю відповідальність. Коли вчишся в академії, повністю цього ще не розумієш. Стає все на місця, коли приходиш до війська", - розповів чоловік.

Раніше повідомляли, безстрашний лісник пожертвував спокійним життям заради України: "Розумію і відчуваю сенс".

Як повідомляв Знай.uа, український захисник загинув всього після одного пострілу на службі: знайшли, коли було занадто пізно.

Знай.uа писав, українська амазонка пішла на фронт, щоб захистити п'ятьох дітей і Батьківщину: "Душа боліла...".