Харківські кондитери встановили світовий рекорд: найважчий в світі шоколадний батончик, який важить 3 тони 59 кілограмів.

Як повідомляє видання "Об'єктив", це збільшена копія стандартного вафельного батончика із шоколадною начинкою з додаванням фундука та покриттям темною кондитерською глазур’ю.

Над солодким рекордом трудилися 9 майстрів та декілька фахівців з області глазурування. Аби батончик потрапив до Книги рекордів Гіннеса, він мав відповідати трьом пунктам:

  • вага не менше ніж одна тонна,
  • не менше 80% має бути їстівним,
  • після виготовлення має бути придатним до споживання.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова засвідчила, що всі три критерії дотримані. Відомо, що батончик складається із 1402 вафельних шарів.

Нагадаємо, в Києві вирішили приготувати найбільшу веганську шаурму з фалафелем, яку тільки бачили в України - майже 30 метрів! Готували "гіганта" на Подолі, до роботи залучили десятки волонтерів.

Як повідомляв "Знай.ua", Клопотенко приготував легку закуску, яка під силу кожній господині: "Будемо смажити сир"

Знай.ua писав, не олів'є і шуба, а галушки, картопляники і шарпанина: Клопотенко склав гастрономічну карту України