У середу, 14 квітня, на Харківщині в останню путь проводили 24-річного Андрія Теперика - військовослужбовця 92-ї окремої механізованої бригади - вбитого на Луганщині 10 квітня.

Олександр Конорев приїхав з Кочетка. Кілька років тому вони разом з Андрієм служили на одних позиціях, пише Суспільне.

"Коли зустрічалися, говорили про мирне життя, про те, щоб вижити, щоб не померти, повернутися додому — це звичні розмови військових", — згадує чоловік.

Спогади про товариша в Олександра найтепліші, мало хто вмів так цінувати життя, як Андрій.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Відбув один контракт, пішов на інший, і ось від російського окупанта загинув... Треба молити Бога, щоб припинилася ця клята війна в нашій державі, щоб не гинули хлопці", — додає Сашко.

"Він любив авто, пам'ятаю, що часто всі разом каталися, але останнім часом бачилися рідко — Андрій був на Донбасі. Запам'ятався як дуже весела та товариська людина", — згадує Карина Голубецька. Її чоловік був найкращим другом загиблого Андрія.

Місця для всіх, хто зібрався, у церкві, замало. Всередині — лише близькі. На прощання прийшли майже всі однокласники Андрія.

"Андрій завжди був шабутний, веселий, заводив клас, своїх захищав... Математика нам всім не давалася, — посміхається однокласниця Андрія Марина Улейко. — Бувало таке, що й билися з ним — все дитинство поруч росли: взимку — на гірки кататися, влітку — на річку ходили".

Нагадаємо, ЗСУ ризикували життям під кулями бойовиків заради жителів Донбасу: "провокація не вдалася".

Як повідомляв портал Знай, на Донбас завезли потужну техніку радіаційної та хімічної розвідки.

Також портал Знай писав, що Володимир Зеленський заявив про великі втрати на Донбасі: "загинули 28 воїнів".