Хвостата захисниця Ніка отримала на передовій осколкове поранення, її прооперували. Зараз собака проходить курс реабілітації, за нею наглядають ветеринари КП "Щасливі тварини" у Маріуполі.

Хвостатій красуні не більше трьох років, важинть вона 10 кілограмів. До лікарів її доставили наприкінці березня, йдеться в сюжеті Суспільного.

"Собака була в крові, погано себе почувала. У собаки явно була температура. Ми провели первинний огляд. Виявили травму передньої лівої кінцівки, як пізніше виявилось — це кульове поранення. Куля увійшла в частину плечової кістки й потрапила в нижню щелепу, переламавши її", — згадує ветеринар КП "Щасливі тварини" Антон Гуляєв.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для детального обстеження тварину відвезли до приватної ветеринарної клініки. Там її й прооперували.

"Витягли з середини щелепи уламок від кулі. Було розірване верхнє піднебіння, також швидше за все кулею. Все було ушито, прооперовано. Буде давати собі навантаження — буде кульгавість надалі в житті присутня. А ходити буде дуже навіть добре", — пояснює ветеринар КП "Щасливі тварини" Микола Кемічаджи.

Директорка КП "Щасливі тварини" Олена Швидка розповіла, що гроші на операцію для Ніки збирали у соціальних мережах. Загалом зібрали понад 4 тисячі гривень.