У Великобританії помер чоловік королеви Єлизавети принц Філіп, з яким вони були одружені 73 роки. Про це повідомили на сайті Букінгемського палацу.

9 березня 2021 року помер чоловік королеви Великобританії принц Філіп. У момент смерті йому було 99 років.

"З глибокою скорботою її величність королева оголошує про смерть свого коханого чоловіка, його королівської високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його королівська високість мирно помер сьогодні вранці у Віндзорському замку" - зазначено в публікації.

Принц Філіп, кадр з відео: YouTube
Принц Філіп, кадр з відео: YouTube
Принц Філіп, кадр з відео: YouTube

Принц Філіп VI народився 10 червня 1921 року, а його майбутня дружина і королева Великобританії Єлизавета 21 квітня 1926 року.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Їх перша зустріч відбулася в 1934 році на весіллі грецької принцеси Марини у Вестмінстерському абатстві. На той момент Єлизаветі було 8 років, а Філіпу 13.

Вдруге вони зустрілися на коронації батька Єлизавети, через три роки. Ще через два роки після цієї зустрічі 13-річна Єлизавета зрозуміла, що їй подобається 18-річний Філіп.

Одного разу Єлизавета з батьками і сестрою прибули в Королівський морський коледж в Дартмуті, де принц проходив службу і погодився провести для них екскурсію. З того моменту Єлизавета не могла думати ні про кого іншого.

У той же час батьки майбутньої королеви не розглядали Філіпа на роль її чоловіка і шукали більш вигідну кандидатуру. Однак у Єлизавети був твердий характер і вона вирішила, що Філіп саме той самий чоловік, з яким вона хоче провести життя.

Принц Філіп і королева Єлизавета, фото: tsn.ua
Принц Філіп і королева Єлизавета, фото: tsn.ua
Принц Філіп і королева Єлизавета, фото: tsn.ua

Коли Філіп відправився на фронт, то довго спілкувався з Єлизаветою в листуванні. Після його повернення сім'я Єлизавети зрозуміла, що сперечатися з нею марно і схвалила їх союз.

Ніхто не знає, як Філіп зробив пропозицію Єлизаветі. Кажуть, що він написав про це в одному з листів. Також існує версія, що Єлизавета сама запропонувала вступити в шлюб. Офіційно про заручини палац повідомив у червні 1947 року, а 20 листопада того ж року 21-річна Єлизавета і 26-річний Філіп зіграли весілля.

Разом вони прожили в шлюбі 73 роки і завели чотирьох дітей: принц Чарльз (головний спадкоємець престолу), принцеса Анна, принц Ендрю і принц Едвард.

Нагадаємо, що у Львові вшанують легендарного капелана Андрія Дуду: "Обіймає нас молитвою з небес"

Як повідомляв портал "Знай.uа", на Прикарпатті помер медик, який лікував людські душі

Також, "Знай.uа" писав, що помер олімпійський чемпіон, який був занесений до Книги рекордів Гіннеса