На Харківщині працівники моргу переплутати померлих. Рідні померлого від коронавірусу чоловіка організували прощальну панахиду, але виявилося, що у труні невідома жінка.

Тепер близькі померлого чоловіка у COVID-відділенні Богодухівської центральної районної лікарні вимагають перевірити дії працівників моргу, повідомляє Суспільне.

Тетяна Стус каже, що тіло батька забирали запакованим — це вимога до тих, хто помирає у COVID-відділенні. Ховали чоловіка 30 березня у закритій труні. Коли вже привезли на кладовище, родині зателефонував знайомий. Виявилося, що в труні — невідома жінка.

Фото: Суспільне
Фото: Суспільне

"Це чоловік однієї зі співробітниць цієї лікарні. Чоловік! Не заступник лікаря, не секретар, у яких є мої телефони, не головна медсестра, а чоловік. І сказав: "Сергію, а в гробу не Микола Іванович. Там знаходиться якась неопізнана жінка, яку переплутали при видачі тіл", — розповідає зять померлого.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Заступниця керівника Богодухівської лікарні Яна Грищенко називає ситуацію випадковою помилкою.

"Ніякої підміни не було — бірки були підписані. І найголовніше, що я хочу сказати, що родич був там присутній при тому, коли забирали це тіло. Ми абсолютно відповідально розуміємо їхнє горе, що сталося, але це людський фактор. Ми не роботи — ми просто люди", — сказала Грищенко.

Вдруге заупокійну літургію не проводили. Священник пояснив близьким померлого, що вони і так молилися за батька. Після цього інциденту родина Стусів звернулася до поліції, вони просять перевірити, чи не було в діях медпрацівників недбалості.

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.

Знай.uа писав, у США знайшли першу білку, яка запустила епідемію бубонної чуми.