Про те, яким на початку 21 століття був Харків, як ним керували і що розвивали, розповів у програмі Сніжани Єгорової «Снігова лавина» колишній мер цього міста, Михайло Добкін, а також пояснив роль сильної особистості в історії держави.

Михайло Добкін, який був мером Харкова з 2006 до 2010 року, згадує, як виглядало керівництво міста раніше: «До мене в Харкові поєднували дві посади: заступників міського голови з питань освіти та охорони здоров'я». Довелося розділити їх, адже кожна посада передбачає своє коло питань та проблем, а одна людина не може бути професіоналом відразу в обох сферах – педагогічній і медичній.

Приблизно у той час побудовано перинатальний центр в Харкові. Згідно з домовленістю, місто повинне було побудувати будівлю, а забезпечити обладнання – держава. З іншого боку, сам план президента не передбачав, що Харків зробить це одним із перших.

Звертаючись до теми проблем незалежної України та шукаючи їхніх причин, Добкін уникає звинувачень у чиюсь адресу конкретно. Натомість він акцентує увагу на значенні сильної особистості в історії держави. Так, Україна не мала «батька нації» - того, хто показав би правильний напрямок розвитку і запобіг би падінню держави. Оскільки ж такої особистості не знайшлося, держава весь час йшла не в той бік. Наслідками цього є корумпованість сучасної державної системи та маса інших проблем. «В Україні 1991 року не було стільки гидот, як зараз - ми це придбали по дорозі», - вважає Добкін.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Криклій розповів, як будуть модернізувати українські вокзали.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Землянський пояснив, які наслідки для України матиме колапсування економіки.