Коли чекати виборів?

"Допит" міністрів в сесійній залі за закриття лікарень і скасування ДПА у школах, розробка нового освітнього документу щодо підвищення зарплат вчителям, провальне голосування за відміну систематичного переходу з "зимового" на "літній" час – це лише частина піднятих тем в ході останнього пленарного тижня Парламенту. Втім, попереду не менш резонансне питання - вибори мера Харкова. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Вибори голови Харкова – запропоновано чітку дату

Невдовзі після загибелі мера Харкова Генадія Кернеса 17 грудня 2020 року українці неодноразово зверталися до Володимира Зеленського із проханням про присвоєння посмертного звання Героя України. Згодом же не менш важливим питанням для харків'ян стало і питання призначення нового міського голови.

Геннадій Кернес, фото: Facebook
Геннадій Кернес, фото: Facebook

І ось, нарешті, крок в цьому напрямку був зроблений.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

22 березня в Парламенті був зареєстрований Проект Постанови про призначення позачергових виборів Харківського міського голови № 5292, у зв'язку з достроковим припиненням повноважень мера Харкова Генадія Кернеса.

Запропонована дата виборів – 31 жовтня 2021 року.

Місцеві вибори, голосування - фото з Фейсбук
Місцеві вибори, голосування - фото з Фейсбук

Співініціатором № 5292 став Голова Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

"Призначити позачергові вибори Харківського міського голови Харківського району Харківської області на неділю 31 жовтня 2021 року. Центральній виборчій комісії з урахуванням пропозицій відповідної територіальної виборчої комісії визначити в установленому порядку обсяг бюджетних видатків, необхідних для проведення позачергових виборів Харківського міського голови", - йдеться в положеннях проекту Постанови № 5292.

Законопроект 5292 - скріншот
Законопроект 5292 - скріншот

У разі прийняття даного проекту Постанови, Кабмін має вжити заходів щодо забезпечення фінансування позачергових виборів Харківського міського голови за рахунок коштів цільової субвенції з Державного бюджету України.

фото: Харківська міська рада
фото: Харківська міська рада

Наразі ж Парламент працює у "напівкарантинному" режимі.

Згідно із графіком, зазначеному на офіційному сайті Верховної Ради України, до 1 квітня народні депутати працюватимуть з виборцями, а також в Комітетах, тимчасових спеціальних і слідчих комісіях.

Верховна Рада - фото ВРУ
Верховна Рада - фото ВРУ

Коли це питання буде винесене до сесійної зали та подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що переведення годинника має бути викорінено в Україні з 2022 року – нардепи повідомили деталі "затримки".