З колонії в Саратовській області після 17 років ув'язнення звільнився 70-річний Віктор Мохов, відомий як Скопинський маніяк. У 2000 році в місті Скопин в Рязанській області 50-річний чоловік викрав 14-річну Катю Мартинову і 17-річну Олену Самохіну. Наступні 3,5 роки дівчата провели у виритому їм бункері в якості сексуальних рабинь.

За час ув'язнення, Мохов весь час ґвалтував полонянок, а коли жертви чинили опір, морив їх голодом, тримав у темряві, бив гумовим шлангом, розпорошував у кімнаті сльозогінний газ. Коли дівчата його слухалися, він поводився з ними "добре" - купив їм телевізор, магнітофон, фарби, приносив книги.

жертвы маньяка Екатерина Мартынова и Елена Самохина
жертвы маньяка Екатерина Мартынова и Елена Самохина

Як розповіла одна з жертв маніяка Катя, Мохов ґвалтував їх на підлозі, на якому було розтелено яскраво-червону ковдру.

"На підлозі вже було розстелено ватяну ковдру яскраво-червоного кольору, яка ці довгі роки буде служити підстилкою під час його насильств над нами",- згадує дівчина.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Старша з дівчат Олена двічі вагітніла від ґвалтівника. Самохіна народила двох синів, яких Мохов після підкидав у під'їзди житлових будинків. Пологи приймала Катя, їй маніяк дав медичний посібник з акушерства та гінекології та сказав:

"Вчися, поки час є, тут все докладно описано, скоро будеш пологи приймати".

"Скопинський маніяк", скріншот: Youtube
"Скопинський маніяк", скріншот: Youtube

Коли Мохов дізнався, що у нього народився другий син, він сприйняв це як належне:

"Ось десять дітей народите — і додому Вас відпущу, — "обнадіяв" він нас і, отримавши своє, пішов", - розповіла Катерина.

Врятуватися полонянкам допомогло диво. Мохов здавав кімнату студентці медколеджу. Намірившись згвалтувати і її, він вибрав Катю своєю спільницею і представив її квартирантці як племінницю і спробував напоїти вином зі снодійним. Але дівчині вдалося підкинути їй записку з проханням про допомогу.

Виявивши послання, квартирантка Мохова негайно звернулася в міліцію. З великими труднощами слідчим вдалося натиснути на злочинця, і він вказав місце, де знаходяться полонянки. Вхід в підземелля був так добре замаскований, що оперативники самі не зуміли його знайти. Дівчат випустили на свободу 4 травня 2004 року.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Скопинський маніяк" на волі: 3,5 роки тримав у підвалі дівчаток, які народжували йому дітей

Як повідомляє портал «Знай.иа» Ксенія Собчак вирушила в ресторан зі скопинским маніяком: у Росії він тепер зірка

Також «Знай.иа " писав, що "Скопинський маніяк" захотів побачити синів від своїх полонянок: "скритний, хитрий, брехливий"