З 1 квітня НСЗУ збільшує тариф за пологи до 10 000 гривень. Зараз ця сума становить понад 8 тисяч гривень. Метою реформи є можливість зробити для породіль безкоштовні пологи і скоротити неофіційні платежі в лікарнях. Але все одно трапляються випадки, коли новоспечені батьки кладуть лікарям гроші в конверт.

Що робити, коли за пологи довелося платити розповіли у випуску ТСН.

На кожні пологи в Україні виділяють 8 тисяч гривень з наших податків. Це означає, що для породіль вони повинні бути безкоштовними. Але в пологових будинках скаржаться, що тариф не виправданий. Даної суми не вистачає, щоб пологи були безкоштовними.

Як розповідають у пологових будинках, то 8500 гривень вистачає на звичайні пологи, а от кесарів розтин обходиться дорожче - до 20 тисяч.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

НСЗУ, яка платить за послуги, переконує, що головлікарі лукавлять, коли розповідають, що їм не вистачає фінансування. Тариф прорахований - 8 тисяч це середня ціна і за фізіологічні пологи, і за кесарів розтин.

Глава Національної служби здоров'я вважає, що за рік реформа істотно зменшила ходіння грошей в конвертах в пологових будинках.

У НСЗУ закликають батьків не платити за пологи в конвертах, адже по суті це хабар, а пологи вже оплачені з наших податків. А якщо гроші вимагають — не потрібно боятися скаржитися в службу. Вона або змушує пологовий повернути гроші, або взагалі може розірвати контракт на фінансування установи.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під пологовий будинок у Києві підкинули немовля із запискою- " подарувала колі шанс"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Львів'янкам запропонували народжувати на камеру

Також «Знай.иа " писав, що Молода Українка на Різдво народила четверню, щасливу матусю виписали з лікарні: "ми на сьомому небі"