Харків'ян, які будуть збирати занадто великі борги по газу, чекатимуть в суді.

Як розповіли в прес-службі ТОВ "Харківгаззбут", до 1 березня 2021 року в судах вже перебувало 1442 справи на загальну суму 24 мільйони гривень.

"Заборгованість побутових споживачів-клієнтів на 1 березня 2021 року становить 3,1 млрд грн. Це на 400 млн грн. більше, ніж в аналогічний період минулого року (станом на 1 березня 2020 року борг населення становив 2,7 млрд грн.)", - зазначили у відомстві.

"Газові" борги понад 70 тисяч абонентів перевищують 3 тисячі гривень. При цьому близько 30 тисяч осіб більше трьох місяців взагалі не платять за спожитий газ. Майже у половини тих, хто користується субсидіями - борги.

Споживачам, які опинилися в скрутному становищі, компанія пропонує укласти договір реструктуризації боргу, а також звернутися до місцевого управління соціального захисту для оформлення субсидії. В інших випадках борги будуть стягуватися через суд.

Тим часом українці продовжують активно використовувати можливість звернутися до президента України Володимира Зеленського з електронною петицією. Цього разу втомлені поборами громадяни торкнулися питання податкового тягаря.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Нагадаємо, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Також Знай.uа писав, Підлітків хочуть карати за алкоголь і тютюн: "Дивляться на батьків".