У Харкові драматичний театр ім. О. С. Пушкіна готує прем'єру вистави "Люся" про дитинство і юність Людмили Гурченко. У виставі глядач побачить Харків очима легендарної землячки, почує улюблені пісні і розчулиться знайомим платтям з "Карнавальної ночі".

Про це передає "Вечірній Харків".

Режисер-постановник вистави Олександр Середін створює світ, в якому переплетені минуле і сьогодення, правда і художній вимисел.

За словами Олександра, вони постаралися охопити весь життєвий шлях Гурченко. Події розгортатимуться в Харкові в період дитинства і юності легендарної артистки. В основі постановки - інтерв'ю актриси, які вона давала в різні періоди життя, автобіографічні факти, фільми і пісні, якими вона знаменита.

"Оскільки Людмила Марківна провела в Харкові дитинство і юність, ми зробили велику і складну компіляцію з різних періодів її життя, куди вплетено все те, за що ми любимо Людмилу Гурченко - її фільми, пісні"– - розповідає Олександр Середин.

Людмила Гурченко, акторка
Людмила Гурченко, акторка

У "Люсі" використовуються сучасні театральні прийоми. Так, глядач оцінить сценографію, яка презентує впізнавані харківські локації, сучасні технології в оформленні та багато проекцій.

Також у виставі будуть присутні персонажі, які оточували Людмилу Гурченко в її дитинстві і юності.

Олександр Середін працює і над музичним оформленням вистави. Основною музичною канвою постановки стануть аранжування і версії пісень, які виконувала Людмила Гурченко.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Як розповіла художник-постановник Катерина Колесніченко, то ця вистава не тільки про легендарну акторку, а й про Харків.

Людмила Гурченко, акторка
Людмила Гурченко, акторка


"Юність Людмили Марківни проходила на вулицях Римарській і Сумській. У постановці майданчик збудований цікавим способом-вихід з метро і "Градусник", одне з найбільш впізнаваних місць в Харкові. За часів юності Людмили Марківни від "Градусника" пішохідною частиною Сумської до Дзеркального струменя йшла "червона доріжка", якою гуляли учениці гімназії №6", - розповіла Колесніченко.

Для вистави продумали діапазон костюмів, який охоплює кілька десятиліть: в "Люсі " живуть не тільки персонажі з її дитинства і юності, а й наші сучасники. Для створення костюмів різних епох Катерина Колесніченко вивчила темряву інформації.

Художниця створила для образу Людмили Марківни феєричний гардероб. Зокрема, для вистави зшита копія одного зі знакових нарядів актриси в "Карнавальній ночі" - чорна сукня з білою муфточкою.

Людмила Гурченко, акторка
Людмила Гурченко, акторка

Звичайно, "Люся" ніяк не могла обійтися без колоритної пластики. Над пластичним рішенням вистави працює балетмейстер Наталія Федіна.

"У виставі буде багато пластичних відсилань на кінороботи Людмили Марківни. У виставі плануються портретні, дуже впізнавані моменти, пов'язані з кінороботами Людмили Гурченко",- розповіла Наталія Федина.

Прем'єра вистави "Люся" відбудеться 19, 20 і 21 березня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше З'явилися архівні кадри Гурченко, яких раніше не бачили: Залізна леді була зовсім іншою

Як повідомляє портал «Знай.иа» Якби не Зеленський, ніхто не знав: Гордон розповів правду про смерть Гурченка

Також «Знай.иа " писав, що Моя Люся: посмертний гример Гурченко розкрив інтимні таємниці зірки